Meny Lukk

Om Åsane Musikkhus

Åsane Musikkhus er en forening etablert med formål å fremme et godt miljø for musikere i Åsane / Bergen. Gjennom å tilby et samlingspunkt med øvingslokaler, preproduksjonslokaler, instrumentverksted og musikkundervisning er Åsane Musikkhus et godt tilbud til musikkinteressert ungdom og voksne i Åsane og Bergen.

Åsane Musikkhus har en fantastisk beliggenhet helt i sjøkanten ved båthavnen på Våganeset i Åsane. Beliggenheten er ideel for musikkproduksjon i rolige og inspirerende omgivelser. Ett av øvingsrommene og preproduksjon- / undervisningssrommet har vindusflater med sjøutsikt, noe som er unikt for et øvingsrom!

Lokalene, som ble overtatt av Vintage Drums Norway AS i april 2021, har gjennomgått en omfattende renovering. Over 2500 arbeidstimer er lagt ned for å sette bygget i tilfredstillende stand. Lokalene har i dag svært praktisk, estetisk og ikke minst akustisk gode kvaliteter! (se info og bilder nedenfor)

Foreningens styre består av styreleder Gunnar Brandsdal og styremedlem Kjetil Skråmestø.
> Klikk her for Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret

For mer informasjon eller spørsmål knyttet til Åsane Musikkhus ta gjerne kontakt med Gunnar på telefon 90788799, epost aasane@musikkhus.no eller benytt kontaktskjemaet som du finner her.

Byggteknisk informasjon:

Areal brutto gulvflate 160 kvm

  • Live room 1 – 25 kvm
  • Live room 2 – 24 kvm
  • Preprod- /undervisningsrom – 28 kvm
  • Instrumentverksted – 15 kvm
  • Kontor – 15 kvm
  • Gang / Kjøkken / Chill Zone 19 kvm
  • Bod / vaskerom – 4 kvm
  • Bod / ventilasjonsrom – 6 kvm

Akustisk forprosjekt er utført av Multiconsult.

Lydrommene (rom-i-rom) er bygget med 30-70 cm avstand til ytterkonstruksjon. Hulrom er fylt med Glava / Rockwool isolasjon i kombinasjon med ett lag med glassvatt.

Frittstående gulv utført i 2×4 og 2×6 konstruksjonsvirke med to lag 22mm gulvspon og ett lag 13mm gips. Konstruksjonen ligger på et dempesjikt av 20mm Glava trinnlydmatter og 12mm Silencio trinnlydplater.

2 lag 13mm gips på RDBX akustikkstendere fra Lindab er benyttet i veggkonstruksjoner.

Alle rom har to egenkonstruerte lydfeller til ventilasjonsanlegget i tillegg til to fleksible lydfeller per tilluft- og avtrekkskanal. Det balanserte ventilasjonsanlegget med varmegjenvinning gir rikelig med frisk og god luft i ellers tette øvingslokaler.

To av rommene har vindusflater som vi ønsket å beholde. Yttervindu er de originale fra byggets opprinnelse (ca. 1940), mens lydrommene har fått nye 6-lags isolerglass (ca 55mm tykk) i innvendig konstruksjon.

Alle rom har brann/lyd dører i heltre med karm i stål.

Alt arbeid er utført og finansiert av Vintage Drums Norway AS. Vi har også vært så heldig å få endel overskuddsmateriell gratis og/eller til sterkt rabatterte priser fra Byggmax Åsane, XLBygg Åsane og Lindab Åsane. Vi takker for støtten!

Bilder av renovering, utført i perioden 1.4.21 – 1.7.22

Liveroom #1

Live Room #2

Preproduksjon og undervisningsrom

Chill Zone, ventilasjon, kjøkken etc.

For spesielt interesserte kan hele byggeprosessen følges her