Meny Lukk

Bygging av akustiske absorbere og diffusere

Ferdigbygde absorbere og diffusere er dyrt! Rett og slett svindyrt, og mange av de rimeligere variantene er totalt ubrukelig. Tynne skumplater fra Kina selges i stort omfang men har ingen, absolutt ingen effekt. For å få akseptabel akustikk i rommet bygges derfor store bassfeller til hjørnene (50 cm dyp) og store absorbere til sidevegger (20 cm dyp). I kombinasjon med rockfoonplatene i taket vil dette gi god akustikk i rommet med tanke på at dette er øvingsrom og ikke kontrollrom i et studio (da må nok dette gjøres mer vitenskapelig korrekt). Det bygges også to diffusere som plasseres på begge sideveggene og målinger må gjøres for å plassere disse mest hensiktsmessig når rommet er ferdig.

Absorbere og diffusere bygges i materiale som er relativt rimelig. Rockwool og Glava som dempemateriale og 2×2 for rammeverk i tillegg til parkett som legges på sidevangene for å gjøre det litt estetisk pent. Absorberne kles med tynn plast på baksiden før de trekkes med sort trekk rundt det hele.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *