Meny Lukk

Bygging av gulv til Live Room 1

På anbefaling fra akustiker fra Multiconsult bør gulvene bygges i 2×6 med minimum 2 lag spon og legges på et dempesjikt av trinnlydmatter. Gulvet til Live Room 1 ble bygget i henhold til anbefaling, men i ettertid viser det seg at dette kanskje ikke var den beste løsningen. Gulvene er muligens ikke tunge nok og det er fare for at de gir for mye resonans og vibrasjon i forhold til om dempesjikt og spon hadde vært lagt direkte på betonggulvet.

Gulvene ble bygget skråstilt med 20 – 40 cm avstand til yttervegg, noe som kanskje også i ettertid har vist seg være unødvendig tungvint. Avstand til yttervegg er absolutt positivt, men (for) mye areal forsvinner, og skråstilte vegger gjør konstruksjonen med komplisert i alle ledd. Kanskje mer hensiktsmessig å bygge skråstilte vegger / absorbere innvendig?

Gulvene fungerer absolutt tilfredstillende men mye arbeid og kostnader kunne kanskje vært spart med en annen løsning. Et annet moment er at ved å heve gulvene 15-20 cm har mye takhøyde gått tapt, noe som igjen gir dårligere akustikk i rommet. Dempesjiktet bestående av 20mm glava trinnlydmatte og 6-30mm Silencio (for avretting) ser ut til å fungere tilfredstilende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *